EESTI JAZZLIIT

PRESSITEADE: Eesti Jazzliidu uus juhatus

Eesti Jazzliit valis endale uue juhatuse, et jätkata Eesti jazzmuusika arendamist ja propageerimist Eestis ja välismaal.

5. juunil toimus Philly Joe’s jazziklubis Eesti Jazzliidu iga-aastane üldkoosolek, kus muuhulgas valiti ka liidu uus juhatus. 2004. aastal asutatud liit ühendab jazzmuusikaga tegelevaid ning selle valdkonna arendamisest ja toetamisest huvitatud juriidilisi ja füüsilisi isikuid. Liidu tegevus rajaneb demokraatia põhimõtetel ning uus juhatus valiti häälte enamuse tulemusena. Oma hääle andsid nii kohapeal kui ka zoomis liitunud liikmed. Uus juhatus jätkab Eesti jazzmuusika arendamist ja propageerimist ning soodsate eelduste loomist sellealaseks tegevuseks Eestis ja välismaal.

Uude juhatusse kuuluvad Eesti jazzmuusika tegijad ja pikaaegsed liikmed: Kirke Karja, Ingrid Rabi, Ronja Soopan, Jaak Sooäär, Kristjan Randalu, Jana Kütt ja Tõnu Tubli. Juhatuse esimeheks valiti tunnustatud helilooja ja pianist, varasemalt Jazzliidu välissuhteid koordineerinud Kirke Karja.

EJL juhatus, 05.06.2023
Kirke Karja, Eesti Jazzliidu juhatuse esimees

Kirke Karja: “Uue juhatuse valitsemisperioodi jääb Eesti Jazzliidu juubel – saame 2024. aastal kahekümneaastaseks. See verstapost võimaldab meil ellu viia vägevaid eriprojekte ja luua muusikutele häid tingimusi uue heliloomingu kirjutamiseks, esitamiseks ning jäädvustamiseks. Koos tegevtiimiga soovime pöörata senisest rohkem tähelepanu jazzmuusika arengule väljaspool suuremaid keskuseid ja tuua fookusesse meie head partnerklubid.”

Eesti Jazzliidu eelmine juhatus tegutses liidu hüvanguks aastatel 2021-2023. Juhatuse eestvedamisel osaleti mitmel aastal koostöös Music Estoniaga rahvusvahelisel jazzifestivalil jazzahead!. 2023. aastal oli programmi kandideerimisest huvitatud suurim arv osalejaid. Koostöös Jazzkaarega anti tänavu 17. korda välja Eesti Jazziauhinnad ning esmakordselt ka eripreemia panuse eest Eesti jazzmuusikasse. Eesti Jazzliit ja Triigi Filharmoonia jätkavad 2020. aastal loodud koostöövormiga, st. mastaapsete teoste tellimine Eesti jazzmuusikutelt ning nende esitamiste produtseerimine.

PRESSIFOTOD
Ühispildilt puuduvad Tõnu Tubli ja Ronja Soopan.

Rohkem infot Eesti Jazzliidu tegemiste kohta: siit

Lisainfo: Loreta Sindiloreta@jazz.ee, 566 36 422