EESTI JAZZLIIT

Septembris algab Eesti Jazzliidu XIV kontserthooaeg

Septembris algab Eesti Jazzliidu uus ja järjekorras XIV kontserthooaeg! Hooaja avakontserdil, 8. septembril NO99 Jazzklubis, astub lavale The Swingin’ Sisters & Band ning lava ees loovad meeleolu Tallinn Swing Dance Society tantsijad – oodata on tõelist svingipidu! Uus hooaeg algab aga ka kõigis teistes jazziklubides. 

Tallinnas korraldab Eesti Jazzliit septembris kokku viis kontserti:

  • 15. septembril toimub NO99 Jazzklubis jazziajaloo ühe suurkuju, pianisti ja helilooja Thelonius Monki 100. sünniaastapäeva kontsert – austusavalduseks musitseerivad Eesti ja Soome parimad jazzmuusikud.
  • 22. septembril esineb NO99 Jazzklubis Kolm Kõla, mis põimib ühte kandle, kontrabassi ja vokaali, aga ka mitmeid erinevaid muusikastiile.
  • 23. septembril esinevad Philly Joe’s Jazziklubis Kadi Vija & Lucas Dann, kes esitlevad oma debüütalbumit Ugly Beauty, mis on samuti auavaldus jazzi suurmehele Thelonious Monkile.
  • 29. septembril esineb NO99 Jazzklubis Maria Faust & Dag Magnus Narvesen – mõlemad esinejad on tuntud eelkõige oma suurkoosseisude poolest, aga lubavad seekord tuua publikuni lihtsuse, spontaansuse ja akustiliste helide maagia.

Tallinna kontsertidele on võimalik osta piletid eelmüügist GateMe lehelt.

Väljaspool Tallinnat toimub septembris kaheksa kontserti:

  • Jazziajaloo ühe suurkuju, pianisti ja helilooja Thelonius Monki 100. sünniaastapäeva kontsert toimub 16. septembril Tartu Ülikooli Kohviku Jazzklubis.
  • Debüütalbumit Mustab esitlev Linda Kanter Kvartett suundub minituurile ning esineb 21. septembril Jazzklubis WALK, 22. septembril Võru Jazziklubis, 23. septembril Rakvere Jazzukohvikus ja 30. septembril Jazz Time Clubis.
  • Kadi Vija & Lucas Dann, kes oma debüütalbumiga Ugly Beauty teevad samuti auavalduse jazzi suurmehele Thelonious Monkile, esinevad 22. septembril Endla Jazzklubis.
  • Maria Faust & Dag Magnus Narvesen, seekord eksperimenteerimas tavapäratult väikses duo koosseisus, esinevad 26. septembril Viljandi Jazziklubis ja 30. septembril Tartu Ülikooli Kohviku Jazzklubis.

Vaata kontsertide kohta lisa Live jazz alt ja kohtumiseni kontsertidel!